«

»

Jul
25

Wat is een huisstofmijtallergie en wat zijn de verschillen met hooikoorts?

Wat is een huisstofmijtallergie?

Allergische reactie

Huisstofmijtallergie, het woord zegt het al, is een allergische reactie van ons lichaam op de vervellingshuidjes en vooral de uitwerpselen van de huisstofmijt. Zoals al gememoreerd komt de huisstofmijt overal voor. En in grote hoeveelheden. Maar niet iedereen is allergisch voor de huismijt. Ongeveer 10% van de westerse bevolking heeft aanleg voor een huisstofmijtallergie. Hoe herken je een huisstofmijtallergie? Aan de hand van onderstaande kenmerken kunt u een huisstofmijtallergie herkennen:

  • veel moeten niezen
  • vaak een verstopte neus
  • vermoeidheid
  • tranende ogen
  • benauwdheid
  • rooddoorlopen en branderige ogen
  • gevoel van een ‘vol’ hoofd
  • deze klachten vooral in de ochtend

Huisstofmijtallergie of hooikoorts?

De klachten bij een huisstofmijtallergie hebben veel gemeen met de klachten zoals die ook bij hooikoorts voorkomen. Het grote verschil zit in de jaargetijden. Hooikoorts steekt de kop op wanneer het slecht ‘pollenweer’ is. Op dat moment zijn er veel zaden en pollen in de vrije lucht. Met andere woorden dat is meer seizoensgebonden. Huisstofmijtallergie daarentegen is iets wat het hele jaar constant doorgaat. Daaraan kunt u de verschillen herkennen.

Bestrijding huisstofmijtallergie

Wanneer u een huisstofmijtallergie heeft is het zaak dit grondig aan te pakken. Laat u het op zijn beloop kan de allergie chronisch worden en kan de huisstofmijtallergie uitmonden in astma! Gelukkig zijn er in de loop der jaren een flink aantal producten ontwikkeld die u kunnen helpen bij de bestrijding van de huisstofmijt. Op deze pagina hebben we een goede aanpak voor de bestrijding van de huisstofmijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>