«

»

Aug
30

Traditionele stappenplan voor het bestrijden van de huisstofmijt

Bestrijden van de huisstofmijt op de traditionele manier

De huisstofmijt kunnen we op verschillende manieren bestrijden. Je zult er voor moeten zorgen dat het lichaam zo min mogelijk direct contact heeft met de huisstofmijt en vooral met de uitwerpselen. Daarnaast kunnen we een heleboel doen om het leefklimaat van de huisstofmijt te verslechteren, waardoor ze niet meer zo makkelijk leven en voortplanten. Traditionele bestaan er al jaren bepaalde manieren om de huisstofmijt (al dan niet met succes) te bestrijden:

Beddengoed

Wanneer u allergisch blijkt voor de huisstofmijt is het beddengoed een eerste belangrijk aandachtspunt. Daar zitten ze veel en u komt in direct contact met de huisstofmijt. Belangrijk: was het beddengoed regelmatig en op 60 graden. Maar dat is veelal niet voldoende. Het beste is om hoezen om het matras, kussen en dekbed of dekens te doen, zodat de huisstofmijt van u wordt gescheiden en het voor de mijt moeilijk is aan uw huidschilvers te komen waardoor hij minder uitwerpselen produceert.

Stofzuigerfilter

Ongewild is de stofzuiger ook een flinke verspreider van huisstofmijt. Het diertje is zo klein dat het door de filters van de stofzuiger weer in de lucht wordt geblazen. Dat kunt u voorkomen door speciale filters te gebruiken. Filters die de huisstofmijt niet doorlaten en voor 99% de mijt uit de lucht haalt.

Luchtreiniger

Er zijn luchtreinigers ontwikkeld die de uitwerpselen van de huisstofmijt uit de lucht kunnen filteren. Met een resultaat van wel 99% wordt de lucht gereinigd.

Luchtontvochtiger

Zoals al gemeroreerd leeft de huisstofmijt het liefst in een wat vochtige omgeving. Door de luchtvochtigheid te laten dalen zal de huisstofmijt het steeds slechter naar de zin hebben en zich moeilijker voort gaan planten. Speciaal voor dit doel zijn luchtontvochtigers ontwikkeld.

Stoomreinigen

Gebruik een stoomreiniger. Een stoomreiniger maakt niet alleen goed schoon, het desinfecteert het huis ook. Stoomreinigers doden daarnaast ook nog schimmels en zeker ook de huisstofmijt.

Vervang gestoffeerde meubels en vloerkleden

Gestoffeerde meubels en vloerkleden zijn ook een plaatsen waar de huisstofmijt zich graag ophoudt. Vervang deze door gladde materialen, waar minder snel stofophopingen kunnen gaan ontstaan.

Er is een snellere manier!

Heeft u geen zin in vervanging van het beddengoed of wilt u deze meubels toch behouden bestaat er toch een oplossing. Een spray, ongevaarlijk voor mensen, waarmee u de meubels, kleden en bedden kunt inspuiten. Een milieuvriendelijke oplossing met een volkomen biologisch middel. De huisstofmijt kan hier bewezen absoluut niet tegen! Neem dan BIO Insektal.

Op een milieu vriendelijke onschadelijke manier toch ECHT van de huisstofmijt afkomen?

BIO Insektal is een natuurlijk, kontaktpreparaat, reukloos en zonder hoog gechloreerde  Koolwaterstoffen zoals: DDT en LINDAN of soortgelijke. De werkstoffen zijn Pyrithine uit het insektenpoederkruid  van de Dalmatische insektenbloem, Chrisanthemum cinerarifolium.

Dit kruid groeit in het wild aan de steile kusten aan de Adriatische zee. Alleen de bloemknoppen worden gebruikt.

BIO-Insektal  is een meteen bruikbare oplossing die volledig biologisch afbreekbaar is !

Werkt effectief tegen de huisstofmijt, maar ook tegen insekten zoals horzels, slakken, motten, vlooien, kakkerlakken, pissebedden kevers, luizen, mieren, luizen, vliegen, zilvervisjes, spinnen, wespen, bromvliegen en ook teken (ook uw hond kan met deze spray tegen teken worden beschermd!)