«

Oct
20

Wat is precies een huisstofmijtallergie?

Oorzaak en symptomen van een huisstofmijtallergie

Het is niet de huisstofmijt waar we allergisch voor zijn, maar de uitwerpselen van de huismijt!

De huisstofmijt is een van de belangrijkste in de lijst van veroorzakers van allergieën. Het is niet het beestje zelf, maar het zijn met name de uitwerpselen die de allergie veroorzaken. De poep van de huisstofmijt bevat guanine, een allergene stof. De uitwerpselen zijn uiteraard zeer klein en zien er uit als ronde keuteltjes. De uitwerpselen vallen uiteen en zijn dan nog veel kleiner, zodat deze stof kan doordringen tot in onze longblaasjes. Daar veroorzaakt het een allergische reactie. De verschijnselen zijn: benauwdheid, piepende ademhaling, verstopte neus, eczeem, astma,  niezen, hoesten, jeuk, tranende ogen, hoofdpijn en een droge mond.

Het zijn vooral kinderen en jongeren die snel last hebben van deze huisstofmijtallergie

Helaas hebben vooral kinderen en jongeren met meeste last van een huisstofmijtallergie. Ongeveer 30% (!) van alle kinderen heeft last van huisstofmijtallergie, omdat ze over het algemeen een lagere weerstand hebben tegen virussen en de huismijt-uitwerpselen.  Geef je kind een gezonde jeugd roei de huisstofmijt uit. Huisstofmijtallergie is geen seizoensallergie. Huisstofmijten komen gedurende het gehele jaar door voor in uw huis. Vaak is het zelfs ’s winters erger dan zomers omdat we langer binnen zijn. Binnen met de verwarming is aan, ideaal voor de huisstofmijt en dus loop je sneller een huisstofmijtallergie op als je daar gevoelig voor bent.

Maar er is echt wat aan te doen! Bestrijdt de kwaal aan de bron. Verban de huisstofmijt uit uw huis. Lees hier hoe je met BIO Insektal de huisstofmijt definitief kunt uit roeien.