«

»

Jul
25

De ontdekking van de huisstofmijtallergie

Hoe is huisstofmijtallergie ontdekt?

In onderstaand artikel uit het Tijdschrift voor allergie kunt u de geschiedenis van het ontdekken van de huisstofmijtallergie lezen. Zoals daaruit  blijkt weten we eigenlijk pas ongeveer 40 jaar dat er zoiets als een huisstofmijtallergie bestaat. Sindsdien is er veel onderzoek gedaan en weten we inmiddels heel goed wat je er aan kunt doen. Welliswaar met veel inspanning, maar toch,  de huisstofmijt is redelijk uit te roeien en een huisstofmijtallergie is goed te behandelen. De Leidse allergoloog Dr. Reindert Voorhorst stond aan de wieg van de ontdekking van de huisstofmijtallergie.

de ontdekking van de huisstofmijt

De tijd heeft niet stil gestaan. Gelukkig weten we nu veel van de huisstofmijtallergie en vooral wat we er aan kunnen doen. Zowel op het gebied van de bestrijding van de huisstofmijt in ons huis. Maar als ook behandelingen om de ergste symptomen bij de patiënt te verzachten, of de huisstofmijtallergie zelfs helemaal te elimineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>