«

»

Jul
28

Medicatie tegen huisstofmijtallergie

Huisstofmijtallergie is goed te behandelen

Heeft u doorlopend last van vermoeidheid, niezen, een loopneus, verstopte neus, benauwdheid, geirriteerde ogen en het gevoel dat het hoofd ’vol’ zit? Heeft u dat ongeacht het jaargetijde en vooral in de ochtend? Dan is de kans groot dat u een huisstofmijtallergie heeft. Ga daarmee als allereerste naar uw huisarts. De huisarts kan een allergietest doen, die zal uitwijzen of u inderdaad allergisch bent voor huisstofmijt.

Verschillende oplossingen

Als een arts inderdaad heeft vastgesteld dat je huisstofmijtallergie heeft zijn er gelukkig verschillende medicijnen en therapieën die de allergie kunnen onderdrukken. Een huisstofmijtallergie is eigenlijk een reactie van ons afweersysteem. Bij mensen die een huisstofmijtallergie hebben reageert het afweersysteem op de uitwerpselen van de huisstofmijt. Op deze site geven we diverse suggesties om de huisstofmijt in je huis te bestrijden. Echter dat is een langere weg (die we met BIO Insektal flink kunnen bekorten) en wanneer je flink last hebt van de huisstofmijtallergie dan zijn er medicijnen beschikbaar die ondertussen de symptomen kunnen verlichten. Let wel, deze medicijnen helpen je niet van de allergie af. Zodra je stopt met de medicijnen is de allergie weer in volle hevigheid terug.

Medicijnen

Huisstofmijtallergie is meestal te bestrijden met medicijnen zoals een antihistaminicum.  Een antihistaminicum onderdrukt de allergische reacties. Het blokkeert de werking van het lichaamseigen histamine. Meestal in de vorm van een neusspray, maar er zijn verschillende varianten. De huisarts is je steun en toeverlaat in deze.

Therapie

In bepaalde gevallen kun je ook kiezen voor een therapie. Desensibiliseren, ofwel het ongevoelig maken voor bepaalde stoffen. Desensibilisatie, ook immuuntherapie genoemd, is het onderhuids inspuiten van allergenen in kleine hoeveelheden. Zo wordt je lichaam gestimuleerd om antistoffen aan te maken die een remmende of neutraliserende werking hebben op allergenen. Als je kiest voor desensibilisatie, krijg je een steeds toenemende hoeveelheid allergenen ingespoten totdat je op een bepaalde onderhoudsdosis zit. Het lichaam zal hierdoor op den duur immuun worden voor de ontlasting van de huisstofmijt.

Pak het probleem aan bij de bron

Ga de huisstofmijt zelf te lijf. Voor je gezondheid is het verreweg het beste als je de huisstofmijt zelf uit je huis kunt verbannen. En dat kan! Met BIO Insektal. Een volkomen biologisch en milieuvriendelijk product dat speciaal is ontwikkeld voor de bestrijding van koudbloedige insecten, zoals de huisstofmijt. Lees hier hoe dat heel goed kan.